Nieuws

Augustus

Augustus

Augustus is een goede maand om gras te zaaien. De zaden ontkiemen snel door de warmte en de grond en de lucht zijn vochtig genoeg om te voorkomen dat de zaden uitdrogen. Pas gezaaid gras moet vaak en regelmatig worden bewaterd met kleine hoeveelheden water. Een reeds geworteld gazon hoeft minder vaak te worden bewaterd en dit mag ook met grotere hoeveelheden water, zodat dit diep doordringt.

Lees verder
Juli

Juli

Vergeet niet om te bewateren en zorg ervoor dat uw nieuwe beplanting niet uitdroogt. Begin te bewateren wanneer het gras donkergroen wordt, om uitdroging van uw gazon te voorkomen. Als de zomer een droge start heeft gekend, is het een goed idee om zo mogelijk een beetje extra water te geven. Bewater bij voorkeur ’s ochtends, zodat er minder verdampt en vermijd het kortdurend bewateren omdat hierdoor oppervlakkige wortels kunnen ontstaan.

Lees verder
Robotmaaiers draadloos met gps navigatie

Robotmaaiers draadloos met gps navigatie

Draadloos robotmaaien is de revolutionaire nieuwe ontwikkeling in gazononderhoud. De techniek bestaat sinds enkele jaren voor professionals, met de introductie van Husqvarna Automower® NERA is draadloos maaien ook voor consumenten beschikbaar.

Lees verder
Juni

Juni

De tuin staat nu in volle bloei en is zeer groen, het gazon zou in deze periode ongeveer een keer per week gemaaid moeten worden.

Ondersteun hoge vaste planten met stokken of staanders zodat ze niet bezwijken bij regenval of onder het gewicht van de bloemen. Snijd verwelkte bloemen af. In de meeste gevallen zullen er weer nieuwe bloemen aangroeien.

Lees verder
Mei

Mei

Gras begint te groeien bij 6 °C en het is tijd om te beginnen met maaien. Wacht wel tot het gras hoger is dan 5 cm voordat u daadwerkelijk gaat maaien. Houd er rekening mee dat gras het beste gedijt als het wordt gemaaid tot ongeveer 1/3 van de huidige lengte, dus maai het gazon regelmatig. Robotmaaiers doen het zware werk voor u en maaien vaak en op de juiste lengte, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over wanneer u het gras moet maaien.

Lees verder
April

April

Haal uw gazonmaaier en ander tuingereedschap weer uit de berging en zorg ervoor dat ze in goede staat zijn. Reinig alle gereedschappen, indien nodig met roestverwijderaar, en breng olie aan op houten handgrepen. Moet er iets worden gerepareerd of moeten er maaibladen worden geslepen? Is het misschien tijd om nieuw gereedschap te kopen? Als u overweegt om dit seizoen een robotmaaier te kopen, kan onze gids u adviseren welk model voor uw gazon geschikt is.

Lees verder
Welkom bij A&A Tuinmachines

Langbroekerdijk A45
3947BD Langbroek

Routebeschrijving weergeven
A&A Tuinmachines